Archive

Archive for the ‘Uncategorized’ Category

27 Kali Ganda

February 21, 2012 Leave a comment

pagi td ustaz nazim beritau; kelebihan solat berjemaah, 27 kali ganda dari solat sendirian ni kita tak nampak sbb Allah tak zahirkan. bila nyawa dah sampai ke kerongkong nnt, masa tu Allah akan zahirkan. masa tu lah baru menyesal sbb tinggal solat berjemaah.

ya Allah berilah aku, ahli keluarga dan sahabat2 ku yang lelaki, taufiq utk bersolat jemaah setiap waktu, amin..

Categories: Uncategorized Tags: ,

15 Rabiul Awwal 1433H

February 7, 2012 Leave a comment

masyaAllah, beautiful full moon. i was wondering, did you watch it too?

Categories: Uncategorized Tags:

29 Sahaja?

September 4, 2010 4 comments

Dengar kata, Khamis depan dah raya.
Kerajaan nak selaraskan hari raya dengan negara² jiran.
Betul ke?
Ruginya kalau betul..

Categories: Uncategorized Tags: , ,

Seriously, jom?!

Dulu, di wordpress inilah tempat aku mengenali rakan-rakan baru dan lama seperti Nana, Aishah, lydiarayyan, Dilanun (merangkap ex-coursemate), Mucs (yang tak pernah kenal masa sama2 di UTM) dan Fadh (ni pun serupa tak berapa kenal). Sepanjang kat wordpress ni banyak juga kenangan suka-duka yang telah terbina.. dan ada juga yang dah aku ingat-ingat lupa. Paling penting, aku rasa di antara kita semua, akulah yang tak pernah nak join mana-mana event terutamanya majlis-majlis yang dijemput oleh Cik Nana (yang rajin sangat buat aktiviti makan-makan), bukan sebab tak sudi tetapi kerana masalah buta Geografi yang aku hadapi. Iyer, aku tak tahu sangat selok-belok jalan kat KL nih. So, hmm.. faham-faham je lah.

Jadi, hmm.. sempena Ramadhan ni, takde ke plan nak buat aktiviti berbuka puasa bersama-sama? Cadangan tempat? Tentulah Putrajaya! Oh, agak bias di situ.. hehe.

But seriously, jom? ^_^

Categories: Uncategorized

Happy birthday!!!

February 18, 2010 4 comments

gambar kek je la...

Since Mucs, Fadh dan juga Lanun… semuanya bizi. Lalu biarlah saya sahaja yang update…. Sebenarnya ada meeting jap lagi.

So, guys, i know you have had a fun one birthday… Kecuali Mucs yang kena kerja… 😛

May Allah bless you guys, and us.

Categories: Uncategorized

Salam Muhibbah

Isk. Dah lama tak jenguk wordpress. Rasa aneh plak nak menaip. Oleh itu, lain kalilah saya kembali lagi. Kuakuakua. Sungguh tidak bermotif.

 

By the way, Echah.. if u happen to read this. Kak Nor Rashidah now jadi bos saya. Beliau sungguh gila2 dan asyik gelak 24 jam. Bilik beliau juga ibarat 7-eleven. Saya sungguh suka kerana selalu masuk bilik beliau dalam keadaan lapar dan keluar dalam keadaan kenyang. Selain itu, beliau juga suka memayung orang. Oh. Heaven. Saya harap saya akan terus dapat bos secharming itu di masa-masa akan datang.

 

Insyaallah.. hehe!~

Categories: Uncategorized

Bukan Agong je yang kecewa

February 17, 2009 3 comments

PERKAUMAN

Kerajaan tidak akan teragak-agak mengambil tindakan terhadap mana-mana pihak yang cuba memecahbelahkan rakyat demi memastikan keharmonian kaum dan keamanan negara dikekalkan.

AGAMA ISLAM

Mengingatkan semua pihak supaya menghormati kedudukan Islam sebagai agama Persekutuan di samping agama lain bebas diamalkan, dan tidak mempersoalkannya.

PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN

Kesepakatan dihormati dan tidak ada sebarang percubaan untuk mewujudkan undang-undang lain yang bertentangan dengan keluhuran Perlembagaan Persekutuan.

FITNAH DAN BERITA PALSU

Rakyat hendaklah berhati-hati dan bijak menilai maklumat yang tersebar.

SIKAP AHLI PARLIMEN

Amat sedih perilaku tidak sepatutnya di kalangan Ahli Parlimen pada sesi lalu yang memberi imej negatif. Semua Ahli Parlimen hendaklah sentiasa mematuhi dan menghormati peraturan Dewan.

sumber dari utusan. 

Aku pun kecewa.

Categories: Uncategorized