Home > Uncategorized > Seriously, jom?!

Seriously, jom?!

Dulu, di wordpress inilah tempat aku mengenali rakan-rakan baru dan lama seperti Nana, Aishah, lydiarayyan, Dilanun (merangkap ex-coursemate), Mucs (yang tak pernah kenal masa sama2 di UTM) dan Fadh (ni pun serupa tak berapa kenal). Sepanjang kat wordpress ni banyak juga kenangan suka-duka yang telah terbina.. dan ada juga yang dah aku ingat-ingat lupa. Paling penting, aku rasa di antara kita semua, akulah yang tak pernah nak join mana-mana event terutamanya majlis-majlis yang dijemput oleh Cik Nana (yang rajin sangat buat aktiviti makan-makan), bukan sebab tak sudi tetapi kerana masalah buta Geografi yang aku hadapi. Iyer, aku tak tahu sangat selok-belok jalan kat KL nih. So, hmm.. faham-faham je lah.

Jadi, hmm.. sempena Ramadhan ni, takde ke plan nak buat aktiviti berbuka puasa bersama-sama? Cadangan tempat? Tentulah Putrajaya! Oh, agak bias di situ.. hehe.

But seriously, jom? ^_^

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. نورنانا
    August 11, 2010 at 8:52 am

    I kena ikut Echah.
    Biasanya kalau Echah ok, jadi.. I ok je.

    Tapi, kalau Fadh ok, I lagi okey~~~~
    Fadh, boleh ye?
    Boleh ye?
    (Boleh jemput aku?)

  2. August 11, 2010 at 9:01 am

    i okay jah. putrajaya gittew. kak nana datang sini naik erl, berebut orang nak jemput kut. ;D

    pieja, u suggestla tempat… i folo jer…

    • نورنانا
      August 11, 2010 at 9:09 am

      oh rindu nya naik ERL.
      baik lah…i boleh pergi sana, i nak tgk siapa yg berebut nak amik i tu~~

      esok i kena pegi tapisan keselamatan utk kawan i lah di Putrajaya.
      (rindu nya pergi putrajaya)

      ok, bagi lah tarikh. eh, korang tahu tak, ecah masak sedap. siapa nak sewakan tempat ni, i rindu nk makan mee goreng ecah.

      • August 11, 2010 at 9:11 am

        p.s ; kak nana, kalau u nak i masak, u sediakan je bahan2… kat rumah u pun i bleh masak…. 😀

      • نورنانا
        August 11, 2010 at 9:17 am

        I tak pergi lagi umah baru u tapi~~
        (kak nana kedekut rumah)

  3. August 11, 2010 at 9:47 am

    ok..buatla. tapi kalau bole jangan hari sabtu sebab weekend aku balik kampung

    • نورنانا
      August 11, 2010 at 8:09 pm

      hari biasa ye?
      ok, pieja sila pilih hari.

      • August 12, 2010 at 8:15 am

        Tarikh: 18 Ogos 2010
        Tempat: Taman Warisan, Putrajaya
        Masa: 6.30 petang di lokasi kejadian.

        Ok tak semua?

  4. dilanun
    August 11, 2010 at 2:46 pm

    ni kalau kira ni mcm 5 ni org jer ke? huhuhu.. aku kene pk dulu la.. nanti aku buat istikharah.. haha~

    • Nana
      August 11, 2010 at 4:56 pm

      Datang lah bawak ucop.
      aku nak jumpa dia.

      • نورنانا
        August 11, 2010 at 8:11 pm

        eh, dtg lah bawak keluarga.
        (tetiba aku feel mcm host pula)

    • August 11, 2010 at 11:34 pm

      haha.. bengom mu.. kalau betul2 mu buat istikharah, mmg terbaik la.. :p

    • August 12, 2010 at 8:12 am

      wahahhaahaha. Tak koser ah dengan ko neh… eloooo… pegi makan je kot=p. tp ye lah, betullah tu.. apa2 pun mmg bagus istikharah dulu *mode ramadhan*

  5. August 11, 2010 at 11:37 pm

    pieja: aku pn pernah sekali je jumpa kak nana. tu pn dtg beraya rumah dia. pastu takde dh. diaorg yg lain mmg rajin..

  6. August 12, 2010 at 7:56 am

    Ok kawan2, as i told Nana last night, dicadangkan buat pada 18 Ogos 2010 (Rabu). Tempat di Taman Warisan supaya Echah senang nak bawa mee goreng dia yang sedap tuh (berdasarkan review yang pernah dibaca). So ok tak? Boleh bawak anak-anak sekali. Aku pun akan bawa anak juga.. (anak tekak dan anak tudung).

    Sape yang boleh join neh?

    • shazanateh82
      August 12, 2010 at 4:54 pm

      Pieja, tetiba aku nak menyelit..

      Kenapa kau tak nak ajak aku neh? Ke kau masih terkenang dan marahkan aku peristiwa puasa 2008 di Jusco Balakong…??

      Ouch!!! Sudah hampir dua tahun ia berlalu

      • August 12, 2010 at 5:09 pm

        hahahhaha… ye la tuuuuuu=p. kitorang nak buat ni hari rabu, ko sanggup ke nak naik flight datang semata2 utk reunion kecil neh? sanggup? tu la. sape suh keje kat semporna. kan dah sempurna hari kau tak dpt join reunion kat semenanjung=p.

        ps: hahah. peristiwa tu mmg nostalgik. aku harap birat2 tu dah tak ada.. sian ko teh..

  7. dilanun
    August 12, 2010 at 8:54 am

    tak sempat buat istikharah, dah dpt petunjuk dah.. haha. Tak dpt join la. Kerana anak ku di nursery dkt rumah. Nak patah balik mcm tak boleh je. Dgn jam lagi. Maaf ye.. Korang proceed la~

  8. August 12, 2010 at 11:48 am

    oh… tak sempat la i masak mee you al. wanita bekerjaya gitu. nak balik opis, nak p pasar, nak goreng mee, nak keluar balik… dengan jem lagi..maaf ye… (copy dila punya… kakakaka) tapi mee tu tak best la.. nak masak main baling2 je di bulan puasa tak boleh try gitu…
    okay, mari kita bahagi tugas
    i) pieja – pergi chup meja di taman warisan dan booking sate… (best tak?)
    ii) echah – amik kak nana di erl (ke pieja nak tukar?, maklumlah kak nana tak naik lagi getzy awak-)
    iii) fadh n mucs (mucs datang ke, mucs datang la…) – datang bawak kuih muih dari pasar ramadhan berdekatan…
    iv) kak nana – datang bawak duit je sponsor kami… hehehe
    best tak?

    • نورنانا
      August 12, 2010 at 11:51 am

      Uiiiii..best~
      Tu tengah-tengah bulan mmg seronok belanja orang.
      Makan apekah di Taman Warisan? oo.. sate? I ok je, you.

  9. August 12, 2010 at 12:16 pm

    wahahahaha. best2! Tak kisah buat mana2 pun.. jemput kak nana pun okk. serius! Echah decide la.. I folo… kalau nak pija book meja n sate, kena confirm menu dulu berapa orang+menu apa.. kalau nak senang, kita order nasi ayam kampung+sate (kena confirm berapa cucuk) n air order kemudian. .

    mucs tu weekend pun keje.. ni kan pulak hari kerja, harapanlah…. hahah=p.

    Eh tp kalau mucs datang, sila bawa duit lebih ok.

  10. August 12, 2010 at 12:54 pm

    sate kena lebih daging sebab kak nana tak makan ayam…
    buat masa ni kita order je sate dulu… yang lain2 tu, nasi ke mee ke… i rasa individual la senang… by 6.30 pm tu sempat kalu nak order.. kan..
    i tak kisah je apa2 pun… tapi biarlah i g order sate, and nanti kak nana balik i anta sebab da dekat rumah.

    sate untuk 4 orang, 30 cukup kut… kan…

  11. August 12, 2010 at 2:01 pm

    okeh. kalau camtuh, saya fetch kak nana. 30 rasanya cukup sebab masing2 nanti akan order makanan berat kan. yang lain mana? respond pliz.

  12. dilanun
    August 12, 2010 at 3:51 pm

    Betul ke 4 org? Dah kira betul2 dah?

  13. نورنانا
    August 12, 2010 at 6:50 pm

    mana ntah fadh n mucs.

  14. lydiarayyan
    August 12, 2010 at 8:59 pm

    Saya satu2 nya calon mencadangkan kita buat di pasir gudang!!! hahahahha…..sungguh berbaur selfish cadangan ini..iyaa…….maaf..mau join tp tak dpt…lepas raya baru ada plan nk naik kl…

    • نورنانا
      August 12, 2010 at 9:02 pm

      ok, tu kena buat gathering raya.

  15. August 13, 2010 at 8:00 pm

    sorry, tak dpt join. seperti kata pija, weekend pn i keje (kadang2 je), ni kan pula weekdays.. kerja tak menentu.

    • نورنانا
      August 14, 2010 at 10:06 pm

      mucs keje mana sekarang?

      • August 19, 2010 at 10:32 pm

        kat melaka

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: