Home > Jokes > Kisah Kat Majlis Bandaran

Kisah Kat Majlis Bandaran

Benda ni lawak gile.. Tak berenti gelak masa baca kat office. Kalau tak faham, mungkin bole minta Echah tolong translate 😛

p/s: Lawak blue, untuk tatapan 18 tahun ke atas sahaja

————————————————————————————-

Tersebutlah cerita yang dikatakan berlaku di sebuah  pejabat Majlis Perbandaran di negeri utara pantai timur.

Kontraktor  rumah: Ambo nok mitok keluluse buak rhumoh, lagu mano gak caro dio?
Pegawai Bangunan: Lagu ni, mulo-mulo wat pele (pelan) dulu.
Kontraktor rumah: Pele? Ambo ado doh!
Pegawai Bangunan: Mano? Kalu ado wat tubik lah, kawe nok tengok.
Kontraktor rumah:  Errrr! Tak leh! Tak Leh!
Pegawai Bangunan: Bak po tak lehnyo?! Cepatlah wat tubik!
Kontraktor rumah: Kalu tak tengok tak leh ko?
Pegawai Bangunan: Tok leh  la!!! Kawe nak luluh lagu mano, kalu kawe tak tengok?
Kontraktor rumah: Eh! Ambo ghoyak doh, ambo malu nak tunjok.
Pegawai Bangunan: Malu bakpo pulok? Pah tu bawok pele wat  gapo kalu tak sir tunjok?
Kontraktor rumah: Ehhh! Malulah nak tunjok, pele ambo kecik!
Pegawai Bangunan: Laa! Kecik pun tak apo, kalu cukup syarat! Kalu tak tunjok, kawe nak  saing luluh lagu  mano?
Kontraktor rumah : Nak wat tubik nak tunjok kat mano? Orghe rhamai ni ke! Malu ambo! Malu weh!
Pegawai Bangunan : La, tak apo! Nak malu ko gapo! Wat tubik letok atas mejo kaunter ni pun buleh! Cepatlah! Kawe ado  khijo lain lagi nih! Sibuk benar ni! Kena pehe la!
Kontraktor rumah: Hoh! Ambo wak  tubik dah ni ! Cepak la, tengok!
Pegawai Bangunan: YA RABBI!!  (sambil melompat, terkejut) Laaaaa, buke pele ni!
Kontraktor rumah: Tu la! Ambo ghoyak  doh tadi ke? Pele ambo kecik! Demo nok tengok jugok!
Pegawai Bangunan:  Laaaaaa! Buke pasal kecik besarnyo, maksud kawe Pele Bangune (Pelan Bangunan).
Kontraktor rumah: La! Ambo ingat pele nie! Kalu pele bangune, ado la dale beg nie! Tak ghoyak pun pele bangune! Mano ambo tahu!
Pegawai Bangunan: Kawe ingat demo pehe! Hok dok mari doh pun tok penoh jadi lagu nie! Demo dok mano? Asal dok kapong mano?
Kontraktor rumah: Ulu Bukit, Gua Muse!
Pegawai Bangunan: (Dalam hati) Patut  pun..

Advertisements
Categories: Jokes Tags: ,
  1. نورنانا
    August 28, 2009 at 11:51 am

    puasa mus.
    astaga.

    anyway, mmg kelakar.
    kalau kena kat orang yg tak faham, kesian tapi nya.

    • August 28, 2009 at 11:40 pm

      memang puasa, tapi masalahnya kelakar abis.. tak bole tahan. tadi dengar diaorang yang baru baca pun gelak2 lagi.

  2. August 28, 2009 at 3:19 pm

    jahat mus….
    suh echah translate pulowk!!! 😛

    • August 28, 2009 at 11:51 pm

      hehe sorry.. nak buat macam mana, you’re the only kelantanese i could think of at the time of writting..

  3. buzzybug
    August 28, 2009 at 9:57 pm

    true story ke nie?
    only yesterday my housemate cakap jangan kelantankan Pelam. nanti orang Kelantan ingat benda lain. 😛

    • August 28, 2009 at 11:53 pm

      we also wonder whether this is a true story or not. sounds real la.. oh pastu member tu (orang kelantan) ada juga buat lawak pasal buah pelam (pele) hehe..

  4. August 29, 2009 at 7:42 am

    euwww!

  5. August 30, 2009 at 2:52 am

    dia sangat bernasib baik tidak dituduh si gila tuuuuuuuuutttttttttttt, hihihi

    pecah pele nt.

    • August 30, 2009 at 8:29 am

      betul juga tu.. hehe..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: