Home > General > Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri

Antara kiriman SMS menarik Aidilfitri tahun ini. (Kad raya dah kurang dah orang kirim..)

Biar renggang di fana DUNIA, Biar hina di mata MANUSIA, Biar semangat semakin TUA, Biar harta semakin TIADA, Biar akal semakin BERUSIA, Biar jauh KEDUDUKAN kita, Biar jurang PANGKAT kita, Jangan TERGADAI silatulrahim antara kita

Salam Aidilfitri, Maaf Zahir Batin..

Lepas ni mesti semua orang sibuk dengan open house.

Open house= rumah terbuka

Saya tak berapa nak gemar open-open house ni. Saya suka lagik tradisi lama, beraya macam biasa. Berkunjung dari rumah ke rumah. Tanya-tanya khabar. Bermaafan seikhlas hati. Sebab kalau open house ni, selalunya tuan rumah tak layan kita. Paling hebat pun, sesi amik gambar je. Kekadang tu, takde pun, langsung takde kenangan.

Pastu, makanan yang tuan rumah sediakan masa open house, semua sama. Soto, spaghetti, lemang, dan nasik impit kuah kacang. Hohoho… biase nye laaa…

Raya tahun ni, saya tak jumpa lagik lemang, ketupat pat segi pun tak dapat. Ketupat daun palas jauh sekalik. Hihihi… Kesian saya.

Seri raya dah semakin hilang. Ye kan?

Advertisements
Categories: General
  1. October 6, 2008 at 9:54 am

    salam eidulfitri.. maaf zahir batin. tahun ni saya makan ketupat kat rumah tok. lemang ada, tapi lupa pula nak makan. nyesal2.. ketupat daun palas kalau jumpa pun, saya tak makan kot.. banyak sangat jumpa kat ganu ni.. hehe.. anyway, thanks for the new entry.

  2. نورنانا
    October 6, 2008 at 9:56 am

    huh…cepat nye komen..

    Salam aidilfitri, bro!

  3. October 6, 2008 at 9:58 am

    haaa.. aku kena diet. banyak makan. eid is all about yummy food.

    diet. diet.

  4. نورنانا
    October 6, 2008 at 10:00 am

    Ayumi: (yummy..yummy..)

    haha.. mkn, rasa2 je ok ape..

  5. t.a.t.a
    October 6, 2008 at 10:00 am

    hahah aku sama ngan AyUmi. lepas raya ni aku tekad nak di-yet (diet)! baju aku dah byk tak muat.. huhu.. relatives aku dtg semua nya terjojol bijik mata tgk saiz aku.. huhuh…

  6. October 6, 2008 at 10:00 am

    apa..?!
    tak jumpa ketupat?
    hui.
    kesianlah.

    ‘tanpa ketupat, raya tak berapa nak bermakna..’

  7. نورنانا
    October 6, 2008 at 10:03 am

    tata:
    aku, baju masa sekolah pun masih leh pakai.haha..
    tak yah la diet.haha

    famia:
    sungguh, aku x dpt ketupat lagik..!

  8. October 6, 2008 at 10:22 am

    kak, pegi kedai atau supermarket terdekat, beli ketupat adabi pun ok.. 😛

  9. October 6, 2008 at 10:38 am

    nananya.
    bagi aku daun kelapa.
    meh aku tolong anyam buat ketupat.
    hihi..~~

  10. نورنانا
    October 6, 2008 at 10:49 am

    lagi satu, aku x pandai anyam ketupat.haha~~~

  11. October 6, 2008 at 1:37 pm

    haa..
    boley ajaaa… hihi..
    meh aku ajaa mehh..

  12. نورنانا
    October 6, 2008 at 3:52 pm

    aku nk sgt belajar..
    nnt la, kalo ada masa, kita nganyam ketupat.

  13. October 7, 2008 at 3:47 pm

    selamat ariraya aidilfitri maaf zahir batin abang mucs tewww..

  1. October 12, 2008 at 2:44 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: