Home > General, Life > Lempeng, anyone?

Lempeng, anyone?

Citer pasal harga barang naik, minyak naik dan gaji tak naik-naik ni, memang sangat dirasai semua pihak. Sumer orang dok mengomel pasal benda yang sama… Awal minggu yang lalu, masa saya ada appointment kat Jalan TAR, KL.. saya nampak jalan lengang.. kereta pun tak banyak.. Padahal masa tu waktu lunch..

Semua orang mungkin dah bawak bekal.. tak gi keluar makan kat kedai kot. Ye lah, kan itu satu langkah berjimat cermat.. bagus…bagus…

Bukan orang yang berkerjaya saja dah fikir nak berjimat, nak bawak bekal, nak berkongsi kereta,..budak-budak sekolah pun turut terasa tempias nya.

Kalau dulu, nampak banyak bas sekolah, van yang bawak budak sekolah, sangat padat, tapi sekarang.. van, bas sekolah dah makin lengang. Mak bapak antar anak sebelum kerja.. Sehala kan dari perjalanan nak pergi ke tempat kerja.. lebih senang.. Mungkin anak-anak mereka naik bas sekolah, waktu balik sahaja… (Boleh ke? Bayar separuh je la kan??)

Adik saya pun dah bawak bekal.. adik lelaki tu.. Mula-mula dia nak mintak duit belanja lebih.. memang ayah saya dah bagi tambahan seringgit menjadikkan 3 ringgit.. tapi, still dia nak bawak bekal..

Ye lah, barang makanan pun semakin mahal dan kuantiti pun semakin berkurang..

Lepas ni, makan lempeng je la…

** mana nak, nak lempeng ke, nak lempang?

*** pic yang hebat ini di ambil di sini

**** singgah ke blog saya, di sini

Advertisements
Categories: General, Life
  1. t.a.t.a
    June 19, 2008 at 1:39 pm

    lempeng la shodap.. hahahaha

    lempeng yg ala pancake tu, makan ngan madu.. waduhhh.. itu ala omputihnya. kalo lempeng tekak jawa cam yg kat gambo tu, makan ngan sambal.

    wei aku dah lapo dah ni.. huhuhuh

  2. buzzybug
    June 19, 2008 at 1:39 pm

    nak lempeng gak!! sedapnya… dah lama x makan… *lapar, tp, posa*

  3. June 19, 2008 at 1:40 pm

    nana letakkan gambar lempeng yg nana buat ekk ??
    pasti terliur, cicah pulak dgn kuah kari ayam best gak….
    wah !! demand akak ekkk ?? then anto2 la kat akak yg dok keramat nie. ngeh3…

  4. buzzybug
    June 19, 2008 at 1:40 pm

    tata : ko makan lempeng ngan sambal ke? aku makan lempeng manis punya… hehhee… *aku x makan sambal*

  5. zuriaf
    June 19, 2008 at 1:42 pm

    lempeng..? ermmm..lama dah tak rasa ni..terutamanya lempeng pisang cicah gula..hahaha…sedaaappp…

  6. نورنانا
    June 19, 2008 at 2:07 pm

    kak hajar..
    nana search je pic tu..
    kan nana dh bg FP mamafami tu..

    niza:
    saya pun puasa.. esok nak bawak bekal lempeng la..

    tata:
    aku makan dgn sardin..

    fairuz:
    aku pon suka lempeng pisang..nyumm nyumm..

  7. fau in da house
    June 19, 2008 at 2:09 pm

    ades….sdpnye lempeng tuh..ngh pose ni bnyk lak dugaan mendatang..sok sy tuntut lempeng tersebut…

  8. June 19, 2008 at 2:17 pm

    saya pun suka lempeng manis. mmmm….best best…
    lempeng tawar cicah susu pekat manis pun best. [tekak ore kelate suko hok manis2 jah]

  9. نورنانا
    June 19, 2008 at 2:22 pm

    fau:
    nnt kau remind la akak..akak buat..

    echah:
    ore kelate kan manis2 belaka…

  10. June 19, 2008 at 2:22 pm

    tahu nana tapi saja jer suruh nana masak jugak lempeng versi nana pulak…
    apa mcm ?

  11. fau in da house
    June 19, 2008 at 2:24 pm

    kak nana sok bw lempeng ngn sardin.. 🙂

  12. نورنانا
    June 19, 2008 at 2:34 pm

    kak hajar:
    esok pagi mmg saya bercadang nk bawak lempeng ke ofis

    fau:
    yeah! sardin…sardin…
    ok!

  13. June 19, 2008 at 2:43 pm

    hmm.. kalau ibu saya buat lempeng ni, pasti sedap. makan ngan sambal ikan bilis la sodap..!! lempeng pisang tak berapa kick sebab biasanya tak makan banyak. pisang mengenyangkan. sardin? yuck.. haha.. 😛

  14. نورنانا
    June 19, 2008 at 2:45 pm

    jahat mus..

  15. t.a.t.a
    June 19, 2008 at 3:15 pm

    buzzy, makan ngan sambal la sodap. org jawa kan? hahah..

  16. buzzybug
    June 19, 2008 at 3:38 pm

    aku x makan sambal masalahnya… huhu… aku tetap suka yang manis2!! hehee…

  17. نورنانا
    June 19, 2008 at 4:21 pm

    ngape x mkn sambal..
    dah tu nk mkn nasik lemak, xde sambal ke niza?

  18. buzzybug
    June 19, 2008 at 4:50 pm

    kalau nasik lemak, saya buang sambal tu… 😉 saya suh dia bagi sambal skit je… bagi rasa skit je. saya x makan pedas laa nana, sbb tu x makan sambal.

  19. نورنانا
    June 20, 2008 at 9:34 am

    huhuhu…
    adik2 lelaki saya pun x mkn pedas..
    kami makan sambal ikan bilis mak yg delicious,
    dia mkn masak kicap ayam buatan mak…

    huhu… 5 pompuan yang gagah berani vs 3 lelaki, anak mak yg manja, tak makan pedas

  20. June 22, 2008 at 9:11 pm

    me teringat lagu, ‘lempeng ku kau goreng hangus’ gitteww.. kannns

  21. نورنانا
    June 24, 2008 at 8:16 am

    ade ke lagu gitu?

  22. June 24, 2008 at 8:29 am

    buzzybug: ada aje sambal yang tak pedas..

    nana: makan pedas dikira gagah berani ke? hehe.. saya suka pedas2 cuma hidung je yang tak tahan.. senang sangat meleleh.. serabai.. 😛

    en me: kalau lagu exist-hani lempengnya hangus ada la..

  23. نورنانا
    June 24, 2008 at 10:41 am

    mus:
    xla gagah mcm org bina badan tu..
    gagah thn pedas la..

  24. fieza
    June 26, 2008 at 3:29 pm

    assalamualaikum…erm 1st time here… jumpa link sebab selalu masuk puan dila punya blog… erm… mmg kena berjimat cermat la sekarang… lempeng… erm… sedapnya… lempeng pon lempenglah….

  25. نورنانا
    June 26, 2008 at 3:50 pm

    waalaikummussalam…

    fieza..lempeng la paling shedap..!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: