Home > Uncategorized > Bau badan II

Bau badan II

Aku tak tau mengapa aku perlu menulis benda ni buat kali ke-2

Dulu..aku komplen pasal bau badan.. ‘si polan’ yang aku gambarkan, tengik dan payau. Kawan-kawan aku pulak kata, ‘dia’ bau bawang..

Ia masih lagik berbau dan masih tiada jalan penyelesaian.. maka hari-hari kami mengadap dan menghidu masalah dan bau yang sama..

* * * * * * * * * * * * * *

Semalam… selepas pukul 4, pelanggan ‘A’ datang ke opis. ‘A’ ialah lelaki. Hujan renyai telah berhenti waktu itu. Tapi, kesan kehujanan pada ‘A’, tampak jelas.

A jumpa Fau, budak opis aku. Mereka bincang pasal kerja.

Lepas A balik, mereka (budak-budak opis aku yang lain-lain tu..) panggil aku ke depan, berdekatan dengan pintu utama..

“Kak, bau tak?” kata Fau.

“Bau apa? Sedap ke tak sedap?”

“Kureng …”

“Owh…ada,…bau masam… sape ni?”

“Hahaha… bau cam.. bau stoking kan??”

“Hahahaha… korang ni,… hidung masing-masing terer.. Bau stoking la..bau bawang la… bau susu masam la…”

” ini tak baekk punye…. ” – kata Ziffy “Raja Lawak Astro”

Kata Dafi AF5 pulak – “Baekkkkkk punye…”

Deria kita, kalau ada perasaan macam kita, mungkin mereka menjerit.

Aku sudah penat membebel fasal ni.. Adakah aku terlalu sensitive dengan bau? Dan akhirnya, blog Mucs jadik tempat pelepas ketensionan aku.. Maaf ye tuan rumah…

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. fau in da house
    April 9, 2008 at 11:26 am

    Ketidak sedapannye hingga mencucuk ke lubang idungku
    hehhehe…

  2. Kak Aini
    April 9, 2008 at 11:26 am

    ko nak tau real punya bau badan meh ler dtg lab phyto um ni..
    bau nyer .. masyaalah..
    takkan jumpa tempat lain…
    bau satu mamat iraq ni..
    loya..
    kalo dia dok dlm 2 3 meter dr kita mmg takleh napas..
    dah byk kali pikir nak bg deoderant..
    tp camne erk??

  3. نورنانا
    April 9, 2008 at 11:32 am

    saya dah puas pikir dah kak aini .. sehingga saya tak sanggup tulis di blog saya sendiri…

    jadik..mucs penyelamat saya bila dia ajak saya menulis di sini..

  4. niniey
    April 9, 2008 at 11:33 am

    perghhh!!!bau nya sungguh melemas kn aku…
    cm nk pengsan aku d buat nyer…hhuhuh

  5. نورنانا
    April 9, 2008 at 11:38 am

    huhu..korg ni..membuatkn aku terpanggil utk menulis dan meluahkan…

    huhu..

  6. niniey
    April 9, 2008 at 11:45 am

    aku tau..ko lg terseksa dgn bau2an itu…
    aku kat dlm nie ok lg ler..unless dia msuk..
    pergh…!!!!!!!
    ko tau apa prasaan aku tika dan waktu itu..ahaks…

  7. نورنانا
    April 9, 2008 at 12:05 pm

    sebab ko tak berada dalam ruang kerja yang sama..mak ko agak bernasib baik la kan…

    aku ni?
    sungguh malang kan?

  8. niniey
    April 9, 2008 at 12:08 pm

    nasib aku baik la kalo aku duk diam2 kat dlm ruang keje aku jer…
    kalo g ruang kje ko..ataupun dia msuk dlm ruang kje aku…
    sama2 malang ler..ahaks..

  9. fau in da house
    April 9, 2008 at 12:29 pm

    patut ar pewngi air wick berada tol2 kt dpn idung akak..
    sumenye sudh terjawab kini..

  10. نورنانا
    April 9, 2008 at 12:29 pm

    haha..tu la..
    kesian kita..x sabar tgu akhir bulan 5..hahaha
    jahat betul aku..

  11. Kak Aini
    April 9, 2008 at 12:31 pm

    akak baru lepas lunch…
    pas tuh mamat n minah arab ni ader lak depan mata..
    cam nak kuar sume isi perut…
    loya…

  12. annoyed
    April 9, 2008 at 12:45 pm

    alahai……… kau tegur bau orang, kau penah cium badan sendiri ke tak??…. aku paling menyampah entry tak menjana minda macam ni.. Kau ngumpat orang tu kat sini.. ada bawak apa2 perubahan ke pada dia.. ko ngumpat utk tujuan mempersendakan orang tu, tambah saham dosa kering saje tau…

    Kalau kau berniat baik.. slow talk la dengan dia.. cakap elok2… ni tak… mende remeh cam ni pun kau bising.. setahu aku makcik2 kat kg jarang ada yang pakai deodorant segala.. agak2 kau la kan.. kalau ketiak mak mertua kau busuk, ko nak ngumpat cam ni ke kat blog orang??? sendiri mau ingatla…

    aku dah mula rasa annoying bace entry2 mengeji orang cam ni.. aku pun tak suka bau busuk.. tapi tak perlulah sampai nak buat entry kutuk makhluk2 busuk yang ko jupe.. nati Tuhan balas kasi ko lelaki paling busuk kat dunia baru tahu..

    sorilah kalau ayat aku ni agak straight forward sket.. cuma aku perati gaya penulisan ko banyak mengutuk orang lain.. Kalau lompat blog kau sendiri, lagila.. macam2 jenis penulisan ala2 mengumpat aku tengok… cakap orang lain jenis angkat bakul la… itula.. inila.. kau tu baik sangat??? sendiri mau ingatla… tp takpe.. itu blog kau.. suka ati kau la..

    Dah. sekian.

  13. Kak Aini
    April 9, 2008 at 1:07 pm

    angin nampak annoyed ni..
    mmg annoying…

    setahu saya..
    bau nurnana tak busuk sbb time asrama dulu selalu tido ngan dia..

    bau saya suami kata wangi..
    n sebau saya.. bau suami saya amat harum..
    muahahahaha…

    yg anda angin..
    anda mengalami masalah bau badan?
    atau pasangan anda berbau.. n anda dah immune..
    n sbb tuh anda angin..
    hahaha..
    lawak la lu..

  14. نورنانا
    April 9, 2008 at 1:29 pm

    Haha…

    cik annoyed, saya tau siapa awak… sebab saya dah cek dah IP cik..
    siapa2 pun awak.. saya harap awak jgn la terasa sgt..

    walaupun saya TAK PERNAH JUMPA awak..saya tau awak wangi… so saya takkan wat entri pasal bau badan awak..

    lagi satu..
    kalau tak suka baca cara penulisan saya yang ‘tak menjana minda’ ni, xpe…

    “lain org, lain ragamnya…”

    saya memang tak sebagus cik semasa menulis entri, dan saya pun sedar yang saya tak se’mulia’ cik untuk tidak mengutuk orang…

    saya tidak mahu melukakan hati ‘manusia yg saya ceritakan diatas’.. jadik, lebih baik saya mengomel sendiri di sini..

    org yg saya cerita pun, bukan sedara cik.. sebab saya dah tanya dah diorg..diorg tak sekampung dgn cik pun…

    jadi… kalo cik nak terasa gak..saya tak kisah… cik mmg ada hak untuk menyuarakan pendapat.. cik kan memang suka menyuarakan pendapat cik?

    sebab negara kita kan demokrasi… ok?

  15. Kak Aini
    April 9, 2008 at 1:35 pm

    cik annoyed baca komen cik nurnana dia atas mesti dia bangga..
    sbb cik nurnana puji dia wangi…
    sambil tuh tuk membuktikan dia betul wangi atau tak musti dia terhidu2 satu badan terutama bahagian paling utama..

    bangga ngan nurnana..
    tak cepat melatah..

  16. نورنانا
    April 9, 2008 at 1:40 pm

    korg pernah x baca sok kabar hmetro, yg bahagian komen pembaca tu..

    nana rasa mcm dlm ruangan tu je..

    ekekek….

    lagik2 ayat kak aini tu…mcm biasa je baca dlm hmetro..

  17. Kak Aini
    April 9, 2008 at 1:49 pm

    tak pernah baca pulak bhgn komen pembaca..
    sbb baca hmetro pun online..

    yg pastinya blog nurnana sume org boleh baca n bg komen…
    tp blog cik annoyed tak leh di baca apalagi di komen..
    pasti cik annoyed org yg kesunyian..

  18. نورنانا
    April 9, 2008 at 1:58 pm

    kak aini:
    teringat masa zaman sekolah kita yg tak pernah sunyi.. asyik ada akak senior yg nak torture kita je… masa tu berbulu telinga kita masing2…

    bila kita dh jadik senior, kita pulak org junior camtu..mesti junior2 x suka kita, bila kita cakap jujur camni… sebab diorg mesti berbulu telinga kena kutuk depan2..

  19. نورنانا
    April 9, 2008 at 2:02 pm

    adeh…entri ni buat org panas pulak dgn aku…
    mucs (tuan umah)..kalo ko panas dgn entri ni, ko delete je la,..

  20. Kak Aini
    April 9, 2008 at 2:05 pm

    nak buat camne..
    saya org yg jujur..
    sorry yer..

    teringat zaman asrama..
    zaman yg byk mendewasakan..
    zaman yg menjadikan saya org..
    yg paling penting..
    org yg bahagia..
    tak kesunyian..

  21. Kak Aini
    April 9, 2008 at 2:09 pm

    nurnana..
    cuma nak bgtau..
    jap lagi nak g nonton wayang gambar ngan mr harum..
    mr harum kata sanggup amik time off semata nak bau saya yg harum ni..
    jgn jeles yer nurnana..

  22. نورنانا
    April 9, 2008 at 2:11 pm

    OK..KEM SALAM KAT MR.HARUM..

    hehe.. jeles ler mr.harum asyik bawak puan harum menonton wayang…

  23. niniey
    April 9, 2008 at 2:20 pm

    isk isk isk..ader plaks yg ter”hangin” kat entri nie..
    tp kenapa nak ter”hangin” eh….
    apapun, aku sokong ayat kak aini…
    “anda mengalami masalah bau badan?
    atau pasangan anda berbau.. n anda dah immune..”
    sbb kalo x related kenapa nak angin kan…

    for nana, tahniah kerana anda menjawab komen cik annoyed dgn jaya nya….

  24. نورنانا
    April 9, 2008 at 2:24 pm

    ishh.. korg ni…

    (dolu2..kalo nk ucap tahniah, kena bg hadiah..hahaha.. paling tidak pun, sijil..)

  25. niniey
    April 9, 2008 at 2:25 pm

    huhuhu..hahaha….

  26. fau in da house
    April 9, 2008 at 2:27 pm

    tahniah tok cik nurnana…n tah pape tah kt si annoyed

  27. syu
    April 9, 2008 at 3:44 pm

    pening kepala sy akak…..smpai letak minyak anign kat hidung…huhuhu xleh tahann….

  28. April 10, 2008 at 8:42 am

    oh kak nana, nak meluah perasaan datang sini ek. hehe. tak settle lagi ke bab bau2 an ni…
    apa kata bagi dia tengok katalog avon ke…avon kan selalu promote deodorant la perfume lah..sambil2 tu kenen2 lah kat dia, kata bau perfume ni best…sesuai ngn dia…then sogok dia ngn deodorant sekali…
    tapi rasanya tentu kak nana dah pernah try buat kan. huhu semoga berjaya!
    😆

  29. April 10, 2008 at 8:49 am

    alamak, ai baru perasan komen cik/encik annoyed…hmmm takpe lah..entri ni saya rasa dapat menginsafkan diri sendiri. sambil2 baca ni, kita akan selalu mengingatkan diri dan memeriksa diri, adakah aku berbau busuk hari ini? lagi pun entri ni takde menyebut nama sesapa…dan komen2 pun agak2 dari diri comenter sendiri, berdasarkan experience masing2. sure glad kan kalau ada orang melalui pengalaman yang sama.boleh share. mungkin ada orang pernah menyelesaikan masalah sebegini. so, mungkin dia bleh share.

    p.s : en/cik annoyed, blog dengan entri tak membangun minda nih, kalau tak sesuai dengan en/cik, tak payahlah lepak sini, okay.

    p.s 2: blog saya sendiri lagi tak membina tau, tak yah visit. cerita pasal kehidupan giler saya jer. dan saya pun selalu meluahkan ketidakpuasan hati saya.

  30. buzzybug
    April 10, 2008 at 12:39 pm

    errr… bau badan lagi?? oohh… hopefully tak jumpa org yg berbau badan kureng sedap… suffocated ooo… especially dalam lif… mak aiiihh~ tahan napas je lah! 😛

  31. April 10, 2008 at 1:03 pm

    semua cite pasal bau badan. haiyarrkk..

  32. t.a.t.a
    April 10, 2008 at 1:50 pm

    owwhhh siapa kah cik annoyed yg sungguh annoying itu…
    tak membaca entry yg tak menjana minda konon..
    tapi baca jugak.. hahaha.. kalau tak baca tak komen kan..

    aiseh.. abeh la aku lepas ni naa..
    aku pun ada wat post pasal bau badan ni jugak..

    hahahah biaq pi sana la… 😆

  33. kak aini
    April 10, 2008 at 1:54 pm

    abih la ko tata..
    kang org yg sentiasa menjana minda ni baca entri ko..

  34. t.a.t.a
    April 10, 2008 at 2:08 pm

    dan lepas tu sy pulak kena kaw²…
    hmm lepas ni kena byk kan entry yg menjana minda la..
    hmmm apa ye…
    ada idea?

  35. zahidah (dia kata saya tak busuk malah wangi...hahaha)
    April 10, 2008 at 4:20 pm

    eh psl bau badan lagik ye cik penulis jemputan…
    huhuhu…hahahaha…
    saya siap buat interview eksklusif dgn encik opismate (lelaki) psl ni…hahahha..

    saya: A, awak pnh ada kwn yg bau bdn busuk tak?

    A: hahahaha…ada…hahahaha…masa belajar…

    saya: abis tu awak buat apa? buat bodo ke beritau?

    A: mula2 buat bodo lps tu dah tak tahan kitorg perli2 suruh mandila, suh cabut bulu ketiak la…

    saya: abis dia ikut ckp korang ke? tak terasa ke?

    A: alah, kitorg lelaki selamba jek lah…tapi memula dia wat bodo jugak, lps tu kwn yg agak rapat dgn dia beritahu hati ke hati psl ni…lps tu dia berubah la, dah tak busuk sgt, rajin mandi, rajin cabut bulu ketiak, rajin pakai rexona…
    hahaha…

    sekian.

  36. نورنانا
    April 10, 2008 at 11:46 pm

    terima kasih utk semua pembaca..
    mungkin penulisan saya buat ada org terasa/ menyampah/ tak puas hati..

    takpe..tak kisah..

    saya menghargai semua komen..

    kutuk/keji pun saya terima…

    cuma saya rasa, bab bau-bauan ni sgt sensitif… dan susah saya nak tegur secara depan2.. so saya hanya mintak pendapat camne nak tegur/ nak perbaiki masalah bau-bau sekeliling saya..

    fasal entri ‘tak menjana minda’ tu,… emm.. sebab tu lah saya tak jadik wartawan/ penulis novel terkemuka/ pemenang pembahas terbaik negara ke hape… sebab nya, saya mmg tak pandai menulis perkara2 yg menjana minda dan sewaktu dengannya… life saya ni cuma tekan kalkulator dgn tekan keyboard je… tak pernah saya fikir utk ambil alih tugas org lain…

    jadik, saya harap semua pembaca faham, saya menulis utk suka-suka dan melepaskan tension je…

    kalo bau-bauan menjadikkan hidup saya serabut,.. apa salahnya saya lepas kan di sini… sekurang2 nya saya tak la serabut sgt dan hanya tertumpu pada bau-bau yg kurang enak ittew..

    penulis-penullis yang menulis perkara-perkara yang ‘menjana minda’, kalau tak suka lepak di sini, atau di blog saya sendiri, boleh la lepak ke blog yg lebih menjana minda anda.. saya tak kisah..

    sekian…

  37. yusniwati
    April 17, 2008 at 7:55 am

    lorrr…..aku baru jek terbaca komen si ANNOYED yg ANNOYING tu…..
    patut le ko tanye entry ko menjana minda ke tak….haha….
    kepada ANNOYED….YG KO BACE BLOG SI NANA NI APESAL KLU KO TAK PUAS ATI SGT….POYO JEK LEBIH….

    p/s: sori le na….aku plak yg terlebih geram bace her/his komen…..btw…siapakah dia?…..jeng…jeng…jeng….

  38. نورنانا
    April 17, 2008 at 8:04 am

    huhu…. lek la fren,..

  39. May 2, 2008 at 2:53 am

    Bau bawang? aiyo..better talk to him rather than terseksa 🙂

  40. May 30, 2008 at 6:00 pm

    🙂 jaga kebersihan badan dan pakai la wangi-wangian untuk kesejahteraan bersama.. itu sunnah Rasulullah saw. tapi orang perempuan boleh pakai untuk suaminya saje ye..

  1. April 9, 2008 at 11:29 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: