Home > General, Life > h.i.p.o.k.r.i.t

h.i.p.o.k.r.i.t

3825202174.jpg 
Done with that. Satisfied. Loved it very much. But, when asked, we tend to deny that we loved it, very much, actually.
That’s one thing sometime we have to live with, when the thing we like is indeed hated by most people we know. Understand?

Like, i.e : A boy loves to watch lovey dovey movie, but of course he doesn’t want to admit it in front of his other cool gang-afraid of being called flower boy (mat bunga) or something like that.

Persoalan; kenapakah jadi macam tu? Kenapa kita nak menafikan kenyataan eh? Kalau budak2 okay lah kan. Tapi ada yang dah cukup dewasa ni, selalu saja berlebih-lebih menjaga hati orang sedangkan hati sendiri kadang sampai remuk redam seyh. Hmmm…
Tapi betul, kadang-kadang kita tak boleh lari, mesti nak ambil berat juga pasal hati dan perasaan orang. Kalau orang yang memahami sudah tentu dia akan kenang dan cuba berbaik dengan kita, macam kita baik dengan dia. Treat people the way you want to be treated, kata orang puteyh.  
Persoalan lagi, berapa ramai yang berfikiran macam tu? Entahlah.
p.s : Maaf mucs, kalau aku merapu kat sini. 🙂
Advertisements
Categories: General, Life
  1. نورنانا
    March 18, 2008 at 5:19 pm

    haha..diorg malu la, nnt kena panggil mat bunga, mat jiwang or mat jiwa-jiwa la, kalo kekwn tau..

    “eh, mamat tu la yg nangis2 kat wayang masa tgk citer hindustan!!!”

    hehe..

  2. March 18, 2008 at 5:36 pm

    haha…tapi tak leh nak buat apa la kan…awek punya pasal…

    eh, baca tak harian metro ari ni? tajuk dia “tertelan gigi palsu kekasih” huhu ada gak yang mereng betul budak2 zaman sekarang

    a story of jiwa rempit

  3. March 20, 2008 at 3:20 am

    layann hipokrit itteww.. salamm

  4. نورنانا
    March 21, 2008 at 8:07 am

    giler betul…
    kekasih bergigi palsu??
    huhu..ntah perasan ke, ntah tidak tu ..kekasihnya bergigi palsu…

  5. April 3, 2008 at 10:07 am

    Everyone has their own secret, and that secret may be translated to hypocrisy. As for me the Mat Bunga can conceal his ‘floweriness’ due to social restrictions but thats not an issue, the real issue is someone who isn’t real pretending to be of virtue.

    I wrote something about hypocrisy in my second last post.

  6. April 9, 2008 at 9:59 am

    hapdet.. hapdet..

  7. buzzybug
    April 10, 2008 at 12:36 pm

    owhh.. bab2 ngaku suka apa2 ni, i like to do it laa… errr… tp, kalu bab suka kat org tu lain citer plak… haha…

    diorg rasa malu kot nak ngaku… biaq pi la kat depa… nanti ketahuan juga sih… hahaha… [campoq penang ngan indon punya bahasa] hahaha…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: