Home > Uncategorized > Bau badan?

Bau badan?

Bau badan adalah sesuatu yang sensitif.

Cuba korang bayangkan, seseorang yang rupanya boleh tahan.. tapi, bau… Masya Allah..!!!

Tambahan pula, masyarakat sesekeliling anda sudah maklum hal ini, tapi tidak bagi anda. Dan bila anda mula berurusan dengan nya, anda mula perasan yang dia ada bau badan.

Bukan bau badan yang biasa, ia sudah jatuh dalam kategori ‘tengik dan payau’.. (bau yang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata).

Anda kasihan padanya, dan mungkin anda ingin tolong memberitahunya, tapi bagaimana?

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. zahidah mohd seran
    March 5, 2008 at 2:50 pm

    hadiahkan antiperspirant yg unscented cthnye dr mist…
    kalo deodorant nanti bau makin tengik…

  2. ixora
    March 5, 2008 at 2:53 pm

    1. Tarik dia ke suatu tempat dan bisik pada dia. “badan awak berbau la”. hehehe.

    2. Buat mimik muka spt nk termuntah bila berada di depannya dgn harapn dia faham apa yg anda ingin beritahu/sampaikan padanya.

    3. Hadiahkan rexona pada dia. gerenti dia faham sendiri

    4. Jauhkan diri dari dia. hehe

    5. Nnt saya pikir dulu.. kui3

  3. March 5, 2008 at 3:07 pm

    hahahaha.. slalu je jumpa
    harap muka je hansem, bau hampeh..

    tapi kesian gak la kalau nak buat mcm cik mentega terbang cakap tu..
    tak sampai hati..

    eh kalau buat surat rasmi ok tak?
    hehehe

  4. نورنانا
    March 5, 2008 at 3:17 pm

    pun masih tak sampai hati..
    aku pernah offer jualan deodorant avon kat dia..
    dia wat ‘derkkkk’ je..

    blehh???

  5. March 5, 2008 at 3:42 pm

    susah jugak kan kes mcm ni..
    nak cakap tak smp hati
    tak cakap kita sakit hati..
    hahahah..
    so pepandai la nak sedar sindri..

  6. March 5, 2008 at 3:51 pm

    ape susah..

    tangkap dia ramai2, bukak baju dia, renyuk bulat2.. sapu kat bawah ketiak die.. lepas tu tenyeh kat lobang idung dia.

    Selesai…

  7. March 5, 2008 at 5:19 pm

    susah gak tu..tengoklah..kalau member baik, cakap je elok2…tapi kalau member rapat sangat nanti diorang terasa hati lak…entahlah…musykil gak tu…

  8. ixora
    March 5, 2008 at 10:58 pm

    haha.. the truth is, saya rasa semua orang akan berpendapat serupa. nak cakap salah, tak cakap susah.

    benda2 cmni mmg takde solution. melainkan org tu bkn kawan rapat kita, mgkn takkan ada masalah sgt kot. yelaa.. kita bukan nk jumpa dia hari-hari pn kan. tapi kalo kawan rapat ke.. susah tu. takkan nk tahan nafas setiap kali jumpa dia?

    hmm.. [bak kata Nabil, “lu pikir la sendiri”] =p

  9. نورنانا
    March 6, 2008 at 10:56 am

    Lanun:
    setakat ni, komen ko paling kejam!
    Huhuhu..

  10. March 6, 2008 at 1:36 pm

    mandilah bersintok limau….

  11. buzzybug
    March 6, 2008 at 4:59 pm

    huwaa… dilema dilema…
    buat mcm iklan tu nana… hehe…

  12. نورنانا
    March 6, 2008 at 5:08 pm

    hehe..iklan yg mana? iklan atas or iklan lain?

  13. March 6, 2008 at 5:34 pm

    dulu kan ade sorang minah ni kan bau die mmg tengik gila la.. kitorang akan sedaya upaya tak duduk sebelah dia time kelas. Tp kalau kelas dah penuh dan sebelah dia je kosong memang terpaksa la~.. Tp mmg tak bole idup la.. mcm cacing kepanasan kalau duduk sebelah dia.. hidup tak keruan!~ Dah penah kene sekali, mmg terus aim la budak tu. Pastu selidik2 ngan member2..rupanya semorang dalam diam dah aim budak tu.. “***** ketiak busuk” kitorang panggil dia.. hahahah~~

  14. buzzybug
    March 7, 2008 at 7:58 am

    nana : iklan atas tu laa.. 🙂

  15. March 7, 2008 at 1:14 pm

    same problem here.

  16. نورنانا
    March 7, 2008 at 5:06 pm

    Lanun:
    Mmg kejam statement ko..Hahaha..
    Sama prob la kat tempat aku…

    Aku cam nak buat cam ko…
    Tapi, x sampai hati…

    Buggy Niza:
    Oho… kesian ek.. jadik tempat sampah…

    Elmi:
    Yeah… I had the same problem as yours..

  17. shahidah
    March 10, 2008 at 12:35 pm

    iklan di atas sungguh makan dalam….

    kesian. kita kena bantu orang ada OB ni.. kena bagi tau dari dia terus malu tanpa sedar..

  18. نورنانا
    March 10, 2008 at 4:16 pm

    camne shahidah?

  19. shahidah
    March 12, 2008 at 11:48 am

    straight to the point la, kak nana..

    dengan nada dan gaya apologetic, terus terang je:

    “emm, awak perasan tak? emm, awak ada bau badan sikit la.. awak perasan tak? ….”

    pastu suggest la cara apa2 utk atasi BO ni. ubah cara makan ke? basuh baju dengan downy ke apa ker?

    honesty is the best policy.

  20. March 13, 2008 at 11:24 am

    setakat ni tade kot member2 rapat yang bau badan tak bole handle. tapi dulu ada sorang member bau kaki perit gile. sebab dia lebih muda, so senang je la. beritau je dia terus terang. siap syorkan suruh basuh kaki dengan dettol lagi. tapi dia tak buat kot.. sebab bau masih berleluasa. haha..

    rasanya, ketiak yang bau teruk sangat tu mesti sebab tak pakai deodorant. kalau pakai, mungkin tak seteruk.

  21. shahidah
    March 13, 2008 at 2:16 pm

    mucs: ada gak yang pakai deodorant tapi masih ada BO.. pasal deodorant yang dipakai tu tak sesuai dengan dia punya body chemical condition.

    contohnya kakak saya, kalau shopping kat jalan TAR time tengah hari, saya selalu tinggalkan dia jauh-jauh.. tak mengaku sedara, hahahahaha!

  22. March 15, 2008 at 9:58 am

    salam ziarah ada satu bedak tu namanya hibka kalau tak silap dari indonesia kot..pakai sehari suntukpun tak bau badan hihihih..hargapun murah..kalau nak wangi campur je ngan bedak lain..shahirah ke safi ke huhuhuh….

  23. نورنانا
    March 18, 2008 at 5:22 pm

    shahidah:
    keji giler ko..
    sampai hati x ngaku kakak!!!

    nuriman:
    saya rasa saya tau bedak tu..
    ada dlm botol plastik kaler putih kan?

    *** err.. aku tak tahan dah dgn keadaan skang…x sampai hati nk tegur secara kasar!!

  24. niniey
    April 9, 2008 at 11:37 am

    huhuhu….x boleh tahan dah….

  25. نورنانا
    April 9, 2008 at 11:40 am

    haha@nini..

  26. mola
    March 5, 2009 at 12:33 am

    Masalah bau badan, cubalah layari http://penampilan.wetpaint.com . Anda tidak mungkin kecewa lagi. mola

  1. April 9, 2008 at 11:15 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: