Home > Advice, General, Life > Sharing…

Sharing…

bisnes.jpg

Sharing.

Dulu pernah join satu program di UPM, yang bertemakan sharing. Kiranya program ini dianjurkan oleh Mahasiswa yang agak Islamik. (Kalau dibandingkan dengan Kelab OB yang saya sertai). Saya join program itu pun sekadar melambatkan permulaan cuti semester, menemankan rakan-rakan senegeri yang habis exam lambat. Boleh balik naik bas sama-sama. Heheh. 🙂

Program ini sebenarnya bertujuan untuk mencari fasilitator baru sempena kemasukan pelajar baru di UPM untuk semester berikutnya. Mula-mula macam cuak. Saya dan kawan saya agak rockers sikit masa belajar dulu. Bila join program ni, kebanyakkan mahasiswi dan mahasiswa yang sangat bersopan santun (dibandingkan dengan saya lah). Segan pun ada. Tapi that was me then. Take it or leave it.

Program itu bermula dengan baik. Ada sesi perkenalan macam biasa. Bila ditempatkan dalam kumpulan perbincangan yang agak kecil, berpisah dengan rakan-rakan sekepala, rasa macam terasing sikit. Rupanya program itu dianjurkan oleh satu kelab dari sebuah kolej kediaman. Saya dan rakan saya saja yang main join membuta tuli. Asal ada program, layankan saja. Patutlah terasing. Heheh.

Perkongsian atau sharing itu sangatlah mengesankan. Banyak yang diperolehi. Dan saya dulu bukanlah banyak idea. (sekarang pun, bual kosong bolehlah). Cuma mendengar dan menyerap saja yang mana perlu. Paling suka bila ada game. Sebab saya banyak idea untuk LDK berupa game. Silly ideas, yes.

Tak menaruh harapan pun untuk jadi fasi. Tapi semasa cuti, saya terima surat. Untuk jadi fasilah! Hubungi kawan. Ermm..tak berminat katanya. Dah dapat kerja separuh masa di hometown. So, saya pun tak teruja nak jadi fasi. Terukkan, kadang-kadang pilihan dipengaruhi kawan-kawan. Hmmm. That was then. (Until now, I am influenced by friends, in several appropriate situation)

Well, this entry is not much about sharing. But I just want to share anyway.

Have a nice day!

sharing.jpg

 

 

 

Advertisements
Categories: Advice, General, Life
  1. نورنانا
    March 3, 2008 at 11:58 am

    Sharing is caring…
    Yeah..tepat!!!

  2. March 3, 2008 at 2:26 pm

    oo.. patut la mantap.. berbakat jadi fasi rupanya.. anyway, thanks for sharing. yup, sharing is caring.

  3. March 3, 2008 at 2:41 pm

    yes..sharing is caring…

  4. نورنانا
    March 3, 2008 at 5:00 pm

    Echah mmg mantap!
    Owh..echah mmg suka word ‘mantap’ ni, mucs..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: