Home > Life > Birthday & Accident

Birthday & Accident

It’s my dad’s birthday today. So happy birthday to him..! I think if not because my mom called to remind, I would really forget about it.. (>_<); Anak derhaka betul..

On the other hand, we had an accident on our way to office this morning. We were hit by a car from the right side. Alhamdulillah, everyone’s ok. What a stupid lady.. Didn’t even stop to look for incoming cars. She said she only saw the car behind us. Even so, why didn’t she stop? That car is right behind us. If she didn’t bump into us, she would bump that car. But the worst part was, she claimed it was us who’s at fault, being too speedy.

She: Akak nak pergi office ke?
Aunty: Ye..
She: Oh, patut la akak bawa laju..

Ish, ish.. like that also can ah? So lame.. She was too defensive yet with nothing concrete to justify herself or to say. In the end, we just exchanged phone numbers and took her car’s registration number.

Advertisements
Categories: Life Tags: ,
  1. nurnana
    November 5, 2007 at 9:47 am

    akak pun penah skali eksiden kat tmn cahaya ampang..
    masa tu ayah akak yg drive,..

    pastu dak pompuan tu tgh kol bf dia kot..

    huhu…
    dia langgar belakang keta…
    then, bila tgk dr cermin tengah, dia tgh tepon rupenye…

    pastu ko tau la….
    dia kena %^$#$#&^^&!@

  2. November 5, 2007 at 10:32 am

    %^$#$#&^^&!@ tu apa? kena marah dengan ayah akak ke?

  3. nurnana
    November 5, 2007 at 10:46 am

    errr…kena maki!

  4. fadh
    November 5, 2007 at 11:26 am

    hahaha..padan muke die. nasib baik nana bukan road bully.

  5. lydiarayyan
    November 5, 2007 at 11:27 am

    sengals…len kali takyah bawak keta….admit je la…apela

  6. nurnana
    November 5, 2007 at 12:05 pm

    Ntah nape masa tu ayah saya yg nk drive..
    Hahaha..dh kene maki!!

    Padan muke!

  7. November 5, 2007 at 12:42 pm

    accident happens.. anda mampu mengubahnya..

  8. November 5, 2007 at 1:05 pm

    fadh: nana bole ke jadi road bully? sib baik ayah dia ada masa tu.. kalau tak, mungkin dia kena buli kot..

    lydia: yang tension tu la.. dia tanak admit.. even when we’ve stopped accusing her, she still want to claim it was our fault.

    nana: sib baik ayah ko bawak..

    yginsaf: tapi masih ramai yang tidak mahu berubah..

  9. nurnana
    November 5, 2007 at 2:39 pm

    Aku mmg xkn jadik road bully sbb;

    -sang kancil aku 660cc je
    -aku mmg pemandu yg berhemah
    -aku mmg comel, kalo aku buli, nnt org panggil aku pembuli yg comel (nnt jatuh la saham takuya celup..)
    -kalo aku buli, org igt antu yg drive keta tu..(seriyes, kepala aku x nmpk kalo tgk dr pandangan belakang kereta)

    hehe..

  10. November 5, 2007 at 3:47 pm

    nana: hehehe.. wa salute pembuli comel itu.. takpe, takuya celup tak marah.. kan fadh takuya kan?

  11. fadh
    November 5, 2007 at 4:55 pm

    hahaha…siyut jek!!

  12. November 5, 2007 at 6:14 pm

    apa persamaan serentak yang boleh ko buat daripada eksiden n besday?? aku keliru..

  13. November 5, 2007 at 6:57 pm

    girl: ala, jangan la tanya pasal persamaan serentak plak.. aku dah tade idea dah tu.. tapi nak tulis gak pasal dua2 benda tu. tu pasal la title out.. aku dah tak pandai mengarang macam ko.. siap bole buat novel lagi..

  14. fadh
    November 6, 2007 at 8:45 am

    aku punye kete masih kemek akibat eksiden dulu. nanti2 la aku repair..

  15. November 6, 2007 at 9:44 am

    baik ko repair cepat.. ko ada tulis pasal accident tu kat blog ko kan? lupa..

  16. November 7, 2007 at 2:36 pm

    update la.. citer jiwang2 pulak.. aku suka je nak komen….. haha

  17. November 7, 2007 at 3:31 pm

    girl: aku tak pandai nak buat cite jiwang2 la.. tak best.. ko lain la..

  18. November 7, 2007 at 4:28 pm

    mucs: sori bout the double meaning thingy.. i was just joking.. sori2x..

  19. November 7, 2007 at 6:02 pm

    ala ko ni.. nothing to be sorry la.. tak amik ati pun..

  20. November 8, 2007 at 10:26 am

    fadh:nombor satu kat plat yang tercabut mase eksiden dulu tu pun aku lum pasang balik…ekeke…

  21. November 13, 2007 at 7:16 am

    first time lepak sini!!

    😛 p/s: ubuh remainder kt hp birthday org penting!!
    awek nye igt tk bro!!

  22. edme15
    November 13, 2007 at 3:08 pm

    ceria pasal eksiden ni.. kiter penah eksiden dulu ingat tak????? cuba teka

  23. November 23, 2007 at 2:03 pm

    lydia: otai, otai..

    Trojan: thanks sebab lepak.. hp gue sengal la.. tak bole buat recurring reminder. awek tade la..

    eddie: haha.. ko yang buat aku eksiden.. mesti la aku ingat lagi.. aku siap jadi superman tu.. terbang dari belakang ke depan.. cis, ampeh sungguh ko bawak moto..

  24. November 23, 2007 at 2:10 pm

    tul tk!!
    masuk kt spamming area!!

  25. November 23, 2007 at 2:16 pm

    alaaa…tak de hal bro..

  26. edme15
    November 28, 2007 at 5:44 pm

    Ingat lagi ko dekat aku ek…. Fuad la slalu citer pasal ko ckp ko dah bertapak di KL…

  27. November 29, 2007 at 2:07 pm

    afdham: tak, kali ni tak masuk ke spam, tapi awaiting for moderation, sebab aku set macam tu..

    eddie: mesti la ingat.. tahun lepas aku ada terselisih dengan someone rupa macam ko.. nak patah balik tegur segan plak.. fuad pun dah lama aku tak jumpa.. tak sempat nak jumpa bila balik jb. ko kat mana sekarang? sebelum aku gi KT ni, selalu gak aku jumpa ice kat masjid uniten.

  28. edme15
    December 3, 2007 at 3:04 pm

    Aku rumah kat bangi keje kat KL. Aku dok kat Seksyen 7. Ko dok mana?

  29. December 3, 2007 at 9:44 pm

    hehe.. terbalik.. dulu aku duk kat ampang, keje kat bangi.. tapi sekarang aku kat kuala terengganu.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: