Home > Life > Raya Celebration

Raya Celebration

Today, we had our own hari raya celebration. It was really great and happening. Each departments were given RM600 to setup a stall. There were 7 stalls altogether. Each with assigned menus. I didn’t expect the celebration to be that happening and enjoyable so I didn’t bring my traditional cloth. But seeing our chinese CEO wearing baju melayu complete with songket and songkok, made me regret a bit.

While eating, each departments with at least 6 staffs, had to sang a raya song which is picked on the spot by respective department’s heads. Luckily our department got quite an easy song. M Nasir’s Satu Hari Di Hari Raya. Everyone came out, sing together and some berjoget in front. Oh, did I mention that it was a competition? Yup, and we managed to get the second place! Of course we can’t beat LRMS.. They were well prepared to win. And they also won the best decorated stall. Congrats..

As kat Tini said;

She: Meriah pula kita punya sambutan. Tak macam akak pergi kat *** semalam.. Senyaaap je. Formal betul. Nak makan pun segan..

Advertisements
Categories: Life Tags: ,
  1. nurnana
    November 5, 2007 at 9:49 am

    Open house opis akak best…
    ada live band…

    Ada Mel (ex Wings) dgn grup baru..
    ala2 nasyid gitu…
    Rocker yg dh insaf..(bos akak kata..)

    Tapi, best la…

  2. November 5, 2007 at 10:02 am

    open house kitorang simple ajer…ala-ala pot luck jer…and me bawak mee goreng aha aha ajer… hehe.. 🙂
    biasala orang bujang…

  3. nurnana
    November 5, 2007 at 10:06 am

    OO..kalo umah kita, adik2 je buat open house..
    Kami adik beradik kena wat open house asing2…
    Masing2 ramai kawan,…
    Pastu, kami 8 beradik…
    Kalo skali dtg, utk kawan kita je, dekat 60 org..

    Adik kita tutor UTM,
    so anak2 murid dia lagik…

    Adik kita tentera,
    ko tau la tentera mkn camne…

    So, weekend2, sebulan ni mmg open house je aarr..!!!

  4. November 5, 2007 at 10:39 am

    nana: wah, best gitu.. kitaorang aritu ada live band juga.. tapi band sengal2 je la.. staff2 je.. group baru mel tu memang main lagu nasyid ke? atau sebab hari raya..

    aishah: mee goreng aha aha tu camne ek? that’s they way, aha aha.. i like it.. eh? 😛

    nana: punya la banyak open house.. satu pun tak ajak.. ish, ish.. 😦 eh tentera makan camne? pelik ke? 😛

  5. nurnana
    November 5, 2007 at 11:09 am

    Mus:
    Taun ni aku nye xde..
    sbb aku malas,,

    Lagikpun aku g test2 Vios Yus tu..
    Hahaha…

    Tentera mkn camne? Mkn byk la…
    Mkn byk, so kena la asing2 dia nye open house..
    Sbb mknn sure abis nyer!!

    Aku x ajak ko raya umah ke?
    Aku rasa ada ajak, dan siap mention aku xde open house, kalo nk dtg bgtau je..

    Umah dekat pon xmo dtg!!

  6. nurnana
    November 5, 2007 at 11:12 am

    Mel tu mmg dh nasyid2 dah..
    Bukan sbb raya nye event la..

    Tapi , ada yg yg request lagu ‘Semalam Yang Hangat’
    Layannn gaks la…

  7. November 5, 2007 at 11:51 am

    Hari tu dept aku pun buat pot luck. Aku BELI satay kajang je.. haha.. Tu barulah namanye ORANG BUJANG~~~~!! hahha..

  8. November 5, 2007 at 11:58 am

    mee goreng aha aha…yes, that’s the way to pronounce it. saje jer, bagi sedap sebut. 😉

  9. November 5, 2007 at 4:24 pm

    nana: tak abis2 dengan vios itu.. angkat je la satu kak oi.. hehe.. saje je buat tatau pasal tentera tu.. ade eh? oo.. aisey, rugi aa.. dah tak sempat dah.. minggu ni dah busy nak prepare barang2..

    nana: aisey, tatau pula dia dah nyanyi nasyid.. bagus2.. tapi nasyid rock eh? main instrument juga kan? bukan nasyid yang letak tangan kat tepi tu kan? ~sepohon kayu daunnya rimbun..~

    lanun: kalau satay ko buat sendiri, memang sumpah orang tak percaya.. 😛

    aishah: haha.. takpe, asalkan jangan mee goreng Sedap sudah.. mee goreng penipu tu..

  10. November 5, 2007 at 5:22 pm

    Oi jgn underestimate aku~~~ Suatu hari nanti aku pandai wat satey ke, jadi penjual satey yg berjaya ke, baru ko tau.. hehe

  11. November 5, 2007 at 7:37 pm

    baru tau apa? owh.. pada hari itu baru aku tau yang ko sebenarnya pemurah orangnye.. aku hanya mampu mengucapkan ribuan terima kasih di atas pemberian satay2 free itu.. ha, apa lagi? sila la nuntut cepat2 ngan hj samuri tu.. cepat skit aku bole makan satay free. till then, aku doakan kejayaan ko, amin..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: