Home > Jokes > Dr. Sheikh Muszaphar angkasawan kedua Malaysia??

Dr. Sheikh Muszaphar angkasawan kedua Malaysia??

Dr. Sheikh Muszaphar terkejut beliau angkasawan kedua Malaysia

Dr. Sheikh Muszaphar Shukor

STAR CITY, Russia – Angkasawan Malaysia, Dr. Sheikh Muszaphar Shukor, mengakui terkejut apabila mengetahui beliau adalah orang kedua dari Malaysia yang berjaya ke angkasa.

Sheikh Muszaphar yang berada di Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS) selama 10 hari, selamat mendarat di Bumi pada pukul 2.37 petang kelmarin waktu tempatan (6.37 petang waktu Malaysia) selepas menempuh perjalanan selama tiga jam 23 minit dengan kapsul Soyuz TMA-10.

Selain beliau, turut berada dalam kapsul tersebut adalah dua angkasawan Rusia iaitu Fyodor Yurchikhin dan Oleg Kotov.

Untuk rekod, angkasawan pertama Malaysia ialah seorang rakyat Terengganu yang berasal dari Besut iaitu Ayah Pin (gambar di bawah). Kerajaan langit adalah sebuah Negara di atas langit… khabarnye Maharaje Ayah Ping sedang mengalami masalah kewangan.

Ayah Pin

Advertisements
  1. lydiarayyan
    October 29, 2007 at 7:59 am

    hahahhahahhaha……….nice

    something is not how people mind is stupid for having a stupid thought….it just how stupid they are for being so stupid….hehe…

  2. nurnana
    October 29, 2007 at 8:24 am

    haha..
    aku dh baca dlm forwarded emails..

    🙂

  3. October 29, 2007 at 8:57 am

    lydia: ahahaha… agreed!!

    nana: 😛

  4. fadhbest
    October 29, 2007 at 10:12 am

    die kat mane skang ni eh? windu la kat die…hahahaha

  5. October 29, 2007 at 11:06 am

    fadh: kat russia kot.. aku dengar sedang dikuarantin. supaya dia tak bawa benih2 alien balik ke bumi.. hehe.. bukan ko sorang je yang rindu kat dia.. ramai je aku rasa..

  6. fadhbest
    October 29, 2007 at 11:15 am

    ko protect ke derma organ? aiyak…

    muke ayah pin ni cam biase je..takde istimewa pun…tapi pengikut die..mak aiii, ramai betul

  7. October 29, 2007 at 11:26 am

    sebab aku tak boleh nak edit atau delete sekarang ni.. well, ada betul juga ko cakap. sumber aku tak jelas sebab there was something crucial yang diberitau pada aku masa tu tapi aku tak berapa ingat. so aku tak tulis. for now, i think it’s better not to publish.

    tu la, kalau tengok muka memang.. tapi tatau la kan ilmu apa yang dia pakai sampai boleh yakinkan orang tu semua.. ayat power kot.. agak2 dia bole ajar ayat2 nak tekel awek tak? 😛

  8. fadhbest
    October 29, 2007 at 12:04 pm

    hahaha…ko nak menuntut dgn die ke ape?

  9. October 29, 2007 at 1:14 pm

    hehe.. aku nak menuntut ilmu yang aku nak tu je la.. kalau dia keluar dari tajuk skit je, aku jotos kepala dia. tapi tu pun kalau dia ada la ilmu tu..

  10. October 29, 2007 at 2:38 pm

    fadh dan mucs sungguh ‘mesra-alam’ di dalam entry ni.. aku mendoakan kebahagiaan korang.. huahuahua

    mucs: ko nati pegi ganu jangan pandai2 plak pegi menuntut dgn ayah pin.. sabo je lah.. boleh ngaku jd angkasawan tu.. spm pun tak lepas.. huh

    hmm.. malam sabtu hari tu ‘member’ aku kol aku.. katanya, peristiwa ‘out of the blue’ bermula lg… ececeh.. mucs tengah blushing la tu… haha

  11. fadhbest
    October 29, 2007 at 2:44 pm

    girl: oit..aku straight! bile tarikhnye?

  12. nurnana
    October 29, 2007 at 3:48 pm

    haha..

  13. October 29, 2007 at 3:55 pm

    fadh: boleh tak aku tak jemput ko ngan mucs.. ko jangan marah tau.. Reasonnya, ko tanya Kak Nana.. complicated sikitla.. sori 😦

  14. October 29, 2007 at 4:26 pm

    girl: ‘mesra-alam’? apekebendakah itu? bole dimakan tak? kalau bole makan, aku layan..

    ala, aku nuntut ilmu yang bermanfaat je.. kira amik yang jernih, buang yang keruh.. ok tak?

    korang memang rapat ke? well, she did something quite unexpected semalam.

  15. October 29, 2007 at 4:27 pm

    girl: ‘mesra-alam’? apekebendakah itu? bole dimakan tak? kalau bole makan, aku layan..

    ala, aku nuntut ilmu yang bermanfaat je.. kira amik yang jernih, buang yang keruh.. ok tak?

    korang memang rapat ke? well, she did something quite unexpected semalam.

    aku tak kisah ko tak jemput aku. tapi sian kat fadh tu.. nak makan lemang..

  16. October 29, 2007 at 4:32 pm

    she called u rite?? lalalala

  17. fadhbest
    October 29, 2007 at 4:36 pm

    ape ni? siri maskeret cinta ke?

  18. fadh
    October 30, 2007 at 4:08 pm

    ko nak gi KT bile? ko stay lame ke kat situ?

  19. October 30, 2007 at 9:54 pm

    girl: nope.

    fadh: siri karat cinta kot.. hehe.. pegi 10th nov. lama gak la. dalam 1 1/2 ke 2 1/2 tahun. atau mungkin lebih lama. tatau la. tengok keadaan.

  20. benbego
    October 30, 2007 at 11:10 pm

    salam kenal! From http://pcmavrc.wordpress.com

  21. lydiarayyan
    October 31, 2007 at 7:12 am

    erk?! baru perasan komen aku tu salah…patut sometime…konpiden je taip something

  22. cikguaini
    November 2, 2007 at 4:45 am

    salam..tibe2 pening +tak puas hati+ geram+sejarah…rupe3nye ayah ping..ketawa sambil terduduk..

  23. November 2, 2007 at 9:07 am

    benbego: salam..

    lydia: takpe, aku dah bole agak dah.. sebab aku kan terer.. 😛

    cikguaini: salam.. haha.. ayah ping memang hebat..

  24. sitimanis
    November 20, 2007 at 1:57 pm

    hehe… i think, ayah pin merajuk kot… tu yg malas nak balek Malaysia tu… kesian dia kan? tak diiktiraf as a Angkawan Malaysia yg PERTAMA…

  25. November 23, 2007 at 2:34 pm

    sitimanis: ayah ping merajuk? haha..

  26. نورنانا
    November 23, 2007 at 3:27 pm

    wah..dulu ayah pin..
    skang ayah ping…

    pandai da skang…

  27. December 25, 2007 at 12:35 pm

    HAHAHAHAHA…….KLAKAR GLER……SPA LA PANDAI WAT LWAK NIE EK?,,,,,huhuhu

  28. Nur Hafizah Binti Mohd Ismail
    December 27, 2007 at 12:05 pm

    Assalamualaikum..to both of you..I always wanted to meet both of U..the heroes of mALAYSIA..Just proud to be like what you’re hv done as this far…once again, want to congrates both of U coz u both have achieve as far as this GREAT ACHIEVEMENt..I also hold on my ambition to be a excellent doctor one day..May god bless me towards the day on….I’m aged 17 years old for this year..still waiting for my SPM result..I know that my way of life so long..there is much knowledges that I need to treasure in this life..You’re both inspires me regard my ambition and high up my spirits indeed..U both have inspires me to use the English languages everyday and yet I now has already improve on my English as what U’re both just advices and to stand up our younger to do so..thank a lots…I deem and love to know the real story and experiences of you Dr Sheikh…when you went to the space, at the soyuz, at ISS, when you came back to the earth..that was really fasinating me..If you don’t mind Dr Faiz and Dr sheikh..whilst I just staying at home..I doubly wanted to know about both of more close bout your experineces…and in fact, I most prone to see more pictures of both of U while you are still under ‘Angksawan Programme’…and I doubly wanted to know bout your e-mail address or anything..so that I just can hit both of u..K..TQ..Assalamualaikum..

    reply me at fieza1990@yahoo.com.my

  29. December 27, 2007 at 12:06 pm

    RAFI: yup. memang pandai.. hehe..

  30. Nur Hafizah Binti Mohd Ismail
    December 27, 2007 at 12:07 pm

    assalamaualaikum…to dr sheikh dan dr Faiz!! I trying to be like u..success in everything in what ur are involved in…But I would like to hear from u…what is ur weakness and drawbacks ?? I’m really wanted to know that..as human we know we’re not perfect..sometimes..our weakness bring us to dis far..right?? is that ur’re weakness propel u achieve all of this…i’m really wanna know that..coz in my life..I often adapt all my weakness from day to day to improve and motivate myself…
    reply me at fieza1990@yahoo.com.my..assalamualaikum..

  31. December 27, 2007 at 12:14 pm

    Nur Hafizah Binti Mohd Ismail:
    Thanks for your comments. but i doubt both of them would read my humble blog. it would be great if they do though 😉

  32. Diana
    June 18, 2008 at 6:19 pm

    eleh… den ingat apo la tadi.. Tp den X kiro..jnji rock..

  33. D4F1
    September 7, 2008 at 11:29 pm

    aku nak minta ilmu awet muda…bleh tak hehehehe…muka ayah pin pun naik kedut dahhhhh….kakakak

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: