Home > Life > Eid 1428H

Eid 1428H

Ok, here I am trying to write the Raya updates. Because this entry is backdated, so I can’t remember in details my experiences during that holidays. But some of the highlights are:

  • Dengar lagu raya sepanjang ~4 jam balik JB . Buat pertama kalinya. Maksud aku, betul-betul dengar and enjoy sambil sing-along. Nasib baik tak hujan.. 😛
  • Pakai baju raya tahun lepas lagi. Malas nak beli sebab aku tau aku akan pakai sehari je..
  • Masih tak jumpa sepupu aku, Syed Mohd Nazir. Pak long datang rumah atok dengan mak long & Aqib je. Dengar kata Nazir beraya kat kampung tunang dia. So it has been 12 years now. To think we used to be quite close.. sigh.. Aqib dah gemuk. Jai cakap macam kucing parsi.. hehehe..
  • Jumpa Najib and Boy. Lepak-lepak melagha kat Restoran Sayed sampai tengah malam.
    • Baru tau pasal cerita sedih Najib. 5 years seam nothing.. sigh..
    • Boy dah abis praktikal KPLI. Bakal jadi cikgu terlampau lepas ni, insyaAllah.
    • Lepas Najib hantar Boy balik, sambung borak dengan Najib kat depan rumah sampai pukul 3 pagi. Rekod..
  • Esoknya pergi rumah mertua Let dengan Najib and Boy. Let baru dapat baby boy on 11th October. Congrats!! Lupa plak nak amik gambar walaupun bawa kamera. Segan pun ada sebab ada sedara dia. Ampeh.. (>_<);
  • Rumah member lain tak sempat pergi kecuali rumah DJ Wanchai. Tu pun sebab nak beri cd yang telah selamat aku lanunkan untuk dia.
  • Banyak juga pergi beraya rumah sedara-mara. Tak macam tahun lepas.
  • Akak dapat baby girl on 27th October. The day I went back to KL. Tak sempat nak lawat dia kat hospital. Wanchai datang beraya lambat sangat..
Advertisements
Categories: Life
  1. lydiarayyan
    October 29, 2007 at 7:43 am

    najib dan boy?! heu heu heu…lama tak jumpe mereka~~ let? reraser nye aku cume pandai panggil dia ramlee jee…let cam pelik je..er..dia dah dpt bebi? heuheu..bestnye!!!

    ….rumah aku? ko tak pegi pun~~~?!umah nazihah 11 nov kan? pegi tak?aku….nak pegi ngan sape neh??

  2. nurnana
    October 29, 2007 at 8:32 am

    aku nye raya x besh pon,
    sbb aku xde kampung..

    org yg ada kat KL lak, g raya umah org lain…
    so aku nk g mana?..

    so, aku harap sgt bulan2 raya ni cepat habis..

    hehehe..

  3. October 29, 2007 at 8:43 am

    lydia: ko tak beraya rumah boy ke tahun ni? kata tiap2 tahun raya rumah dia.. let tu budak2 lelaki biasa la panggil dia. budak perempuan mungkin tak biasa kot. ye la, rumah orang lain pun aku tak gi juga. rumah nazihah tu confirm aku tak bole pergi la. kirim assalamu’alaikum kat dia ye..

    nana: ala, aku pun tade kampung juga.. jb tu bukan kampung pun.. tapi sebab keje kat kl ni so bole la kira balik kampung.. tapi takpe, sekarang kan orang kl dah ramai yang balik ke kl.. bole la serang rumah diaorang..

  4. nurnana
    October 29, 2007 at 12:37 pm

    ramai yg dh keje balik
    diorg keje luar KL plak..

    mencik betul!

  5. October 29, 2007 at 1:05 pm

    hehehe.. sian.. nasib badan la kot.. takpe, yang penting, dapat beraya dengan family.. isn’t that the most important? kan sedey kalau beraya sorang2 je kat tempat orang..

  6. nurnana
    October 29, 2007 at 1:42 pm

    errr..aku x penah!!
    paling jauh aku dok pun…melaka jer..

    tp raya balik la..

  7. October 29, 2007 at 2:43 pm

    gelojohnya engko.. posting sampai 3 entry sekaligus tu…….. qada’ hape ke??

    malasla nak komen dah, penat.

  8. fadhbest
    October 29, 2007 at 2:48 pm

    haha..samela. letih nak komen sume..

    tapi raya aku tahap mandom jugakla. aku sedang menantikan raya haji. harap2 cuti aku approve. aku x cuti lagi tahun ni…

  9. nurnana
    October 29, 2007 at 3:44 pm

    keje aje la fadh…
    xyah cuti…

    hehe..

  10. October 29, 2007 at 8:50 pm

    nana: ok la tu, ada juga pengalaman balik kampung..

    girl: haha.. actually, 6 sekaligus.. ye, qada’. kan aku dirasuk hantu kemalasan minggu lepas..

    fadh: ok la tu.. ko pun baru juga start keje..

    nana: hehe.. berkhidmat untuk negara la kan?

  11. lydiarayyan
    October 30, 2007 at 3:42 pm

    erk? smer dah penat komen ke? meh sini aku komen, aku lum penat…

    aku segan plak nak gi keje kawen naziha…hehehe…hua hua hua..tp tetap kena pegi

  12. October 30, 2007 at 4:02 pm

    lydia: ko nak segan mendenye.. pegi dgn pakai baju.. kalau ko pegi bogel memang la segan kot.. ko kena pegi, ko member baik dia masa sekolah rendah tu..

  13. lydiarayyan
    October 31, 2007 at 7:15 am

    adeke?! memang la pakai baju..tumbuk perut ko kang mus!lalala…hm..aaa…huuu…segan ngan memembe lain…ko pegi tak mus?

  14. November 4, 2007 at 12:31 am

    lydia: nak tumbuk? tade hal.. perut aku tough. biasa la, ada six pack.. nak segan apenya..? ko tade hidung ke? aku confirm tak bole pegi la.. ko kirim salam kat dia eh?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: