Home > Jokes > Ayat-Ayat Power Mr. Samy

Ayat-Ayat Power Mr. Samy

September 24, 2007 Leave a comment Go to comments

I don’t know whether these are his true words or not, but they’re so funny and hilarious..!! 🙂

  • Samy Vellu on PosLaju: “BESOK KIRIM, HARI INI SAMPAI”
  • On TV when trying to say he was ashamed, he said: “Kemaluan saya besar”
  • Samy said in a ceramah “Kita akan bina satu jambatan untuk orang-orang kampong di sini”. One pakcik asked, “Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?” and Samy glorious replied, “Kalau takde sungai, kita bina sungai!”
  • Samy’s favorite quote on national television for the decade is this lah: “Toll naik sikit, manyak marah saya. You ingat semua ini toll saya punya bapa punya kah!”
  • Semasa krisis air: “semua orang diminta jangan membuang aiyerr..!”
  • Tentang masalah sosial: “..orang-orang muda sekarang banyak hisap dada..”
  • Semasa kempen derma darah Sungai Siput:”..marilah kita semua menderma dara..”
  • Semasa memberi ucapan dipelbagai function: “…selamat datang saudara-mara semua..” (sebenarnya saudara-saudari)
  • During the height of the al-arqam saga, he said in a press conference, “Saya gembira bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes arqam..”
  • At an opening ceremony: “Mempersilakan Datin Paduka Rafidah Aziz naik ke pentas untuk membuka kain”
  • Commenting about his modesty: “sebenarnya, kemaluan saya sangat-sangat besar”

Samy Vellu

Credit: The handsome picture of YB. Dato Seri S. Samy Vellu above is courtesy of copyright © 2003 Malaysian Indian Congress.

Advertisements
Categories: Jokes Tags: ,
  1. fadhbest
    September 24, 2007 at 8:44 am

    Samy said in a ceramah “Kita akan bina satu jambatan untuk orang-orang kampong di sini”. One pakcik asked, “Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?” and Samy glorious replied, “Kalau takde sungai, kita bina sungai!”

    -series die cakap macam ni?

  2. September 24, 2007 at 11:24 am

    giler a…mana dapat ayat2 power nih? huhu 😛

  3. September 24, 2007 at 2:39 pm

    fadh: a’ah, tu memang extreme tu.. tatau la betul ke tak. tapi tak mustahil.. kalau masa tu dia tengah syok (semangat) dan main hentam cakap je (tak pikir dulu)..

    aishah: hehe.. memang power! biasa la.. dapat dari junk forwarded email.. 😉

  4. ixora
    September 25, 2007 at 12:00 am

    adeh!! pecah perut sy!! tulun.. tulun.. (sambil gelak guling2)

  5. September 25, 2007 at 6:58 am

    hehe.. tak dapek den nak nolong..

  6. nurnana
    September 25, 2007 at 11:07 am

    lawaks giler!

    abih x pahala posa saya gelakkan beliau?

  7. ixora
    September 25, 2007 at 12:12 pm

    encik mucs,

    ‘hensem’ r gmbr di atas tu.. sedara ke? ahaks!

    hoh,abih pahala ke gelakkan beliau?! adeh,kene mintak maap kt beliau laa raya nie.. huhuhu

  8. September 25, 2007 at 1:02 pm

    nana: memang lawaks! masa first time baca tu rasa macam orang gile pun ada sebab gelak sorang2..

    ixora: uis.. memang hensem.. almaklum la.. rambut sentiasa lebat.. tapi bukan sedara saya la.. tak sama nasab tu..

    betul tu, korang kena minta maap dengan beliau masa raya nanti. ke masa deepavali..? 😛

  9. fadhbest
    September 25, 2007 at 3:23 pm

    korang ni tak baikla gelakkan beliau. beliau insan tak berdosa. beliau hanya menjalankan tugas jek. hahahahaha :p

  10. ixora
    September 25, 2007 at 11:34 pm

    ceh,tak baik gelakkan beliau konon! dia pn dua kali lima jek ngn kitorang gelakkan beliau. hahahahahha (gelak lagi dan lagi dan lagi…)

    xpe2,deepavali nnt kitorang g mintak maap kt beliau.eheh.

  11. lydiarayyan
    September 26, 2007 at 7:32 am

    kire dia okey la..konfident orgnye…yakin dgn apa dia sebut or cakap…hahahahaha….lawak sgt ni mus..putus urat leher kontrol nak gelak kat opis….hahahahahahahah

    “heepi depavalie..lepas ni boleh buat jet pejuang..kalau space..kita bikin itu ruang udara….!” hehehehe

  12. September 27, 2007 at 7:06 pm

    fadh: mana bole tahan fadh.. beliau telah membuat lawak antarabangsa, terpaksa la gelakkan.. sebagai menghormati beliau sebenarnya tu.. 😛

    ixora: betul, betul, betul.. kalau pegi rumah beliau, kirim salam kat beliau eh.. 😉

    lydia: aku sokong. beliau memang sorang yang confident dan yakin! hahaha.. gelak kat opis memang best!

  13. raydash
    October 28, 2007 at 3:36 am

    Only in Malaysia will a stupid person like Samy Vellu get away by giving idiotic comments and garner thousands of supporters…only in Malaysia! Truly he is one of a kind!

  14. October 28, 2007 at 12:59 pm

    raydash: welcome to Boleh Land!! Malaysia Boleh!! 😛

  15. Iskandar
    March 4, 2008 at 5:58 am

    we must proud of him… coz he try to talk and never bother bout others…. he just said what he think….. orang berani…….

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: