Home > Life, Runaholic, Sports > 13:06.3

13:06.3

September 16, 2007 Leave a comment Go to comments

Nike Dart V

Last night I made my first run in Ramadhan. Initially I thought of running on the afternoon, about half an hour before breaking the fast. So that I could run briskly and don’t have to really mind the timing. But as soon as I finished warming up, the rain started pouring.. I think I was lucky to be 5 minutes late. If not, I would’ve been wet. That would be messy.. So no choice.. I had to run on the night.

Back to the run, it was not my first time running on the night where I had fasted during the day. But I think to clock the best time in Ramadhan is something to brag about. Though I was only faster by a mere 1.9 seconds 😛 Well, compare to the other days, maybe last night I had more energy because of the dates I ate during sahur and breaking the fast. Quite a lot I think..

Or is it because of the new shoes? I keep breaking my time since the first run in that shoes, last week. I’m glad I exchanged the size or else it would be quite loose. Or maybe I should’ve spent some more and buy the more expensive Air Perseus or the older-but-even-more-expensive Air Pegasus instead. Who knows, maybe I would be faster in one of those..? Hehe.. And I wonder, had I fall in love with Nike now instead of Adidas?

Advertisements
Categories: Life, Runaholic, Sports Tags:
  1. ixora
    September 17, 2007 at 12:09 am

    –> 13:06.3

    what is that supposed to mean?

  2. September 17, 2007 at 1:00 am

    the time taken to finish the run.. hehe.. dah takde idea lain nak letak tajuk apa.. 😛

  3. ixora
    September 17, 2007 at 1:32 am

    ooh.. ingtkn waktu anda g berlari. hahaha. ada ke org berlari tetengahari cmtu kn? ape laa sy ni..

  4. September 17, 2007 at 1:50 am

    hehe.. ni mesti tak baca bebetul. kan ada perkataan last night tu.. bermakna malam la. actually tengah malam.. ada kot orang lari tetengahari.. tapi mungkin bukan kat malaysia la. bole pitam woo.. 😉

  5. ixora
    September 17, 2007 at 2:26 am

    i start to confuse with the statement.hahaha
    never mind laa..

  6. September 17, 2007 at 11:52 am

    Berapa agaknya jarak untuk tempoh masa cgitu? 100m?

  7. September 17, 2007 at 7:13 pm

    hahaha.. melampau la kalau 100m ambik masa 13 minit lebih.. kura-kura sungguh..

    anyway, sampai sekarang saya sendiri pun masih tertanya-tanya berapa jarak sebenar route yang saya lari tu. saya rasa macam lebih kurang 2km. tapi bila dah lari rasa macam dekat la pula.. takut tak sampai 2km je.. tapi, berdasarkan congakan, mungkin 2.5km. sebabnya, saya pernah lari sejauh 7.5km (officially) dalam masa ~42 minit (unofficially). so 2.5km logik la kot sebab masa lari 7.5km tu rasanya lagi slow dari masa training..

  8. fadhbest
    September 18, 2007 at 10:48 am

    ko nak jadik ironman ke? aku nanti ade training ironman 6 bulan. lepas aku training tu bolela aku letak jawatan and jadik ironman fulltime. hahahaha….

  9. September 18, 2007 at 1:28 pm

    oh 13 minit ker? ingatkan 13 saat huhu 😛 …

    anyway, kalau 2.4 km saya pernah buat dalam masa 15 minit (masa cergas)…sekarang dah tak dapek lah..

  10. September 18, 2007 at 1:33 pm

    pergh, gile la fadh.. ko ada training ironman nanti? aku tak cukup iron kot nak jadi ironman.. 😛 pastu macam banyak modal je.. dah la aku tak terer berenang.. confirm kalah.. jadi runaholic je dah la..

    aishah: 100m dalam 13 saat? slow juga tu.. tak lepas nak masuk myteam.. 2.4km dalam 15 minit? now that’s quite fast..

  11. fadhbest
    September 19, 2007 at 7:54 am

    hahaha…aku ade org sponsor. siap dgn renang sekali. cycling je takde. tapi kalau dah fit cycling xde masalah kot. hehehe…

  12. September 19, 2007 at 11:07 pm

    pergh lagi.. ada orang sponsor tu.. minta dia sponsor aku skali bole? 😛 betul, aku rasa kalau dah fit, cycling tade masalah. tapi beskal pun orang tu sponsor ko juga ke?

    aku ada sorang kawan yang kaki gak masuk ironman ni. dulu dia amik sains sukan masa kat utm.

  13. fadhbest
    September 21, 2007 at 8:25 am

    hahaha…aku sebenarnye ikut kursus 6 bulan. dalam kursus tu adela latihan tentera, polis etc. so mesti ade fizikal test sume tu. kire aku ni jadik ironman terpaksala.

  14. September 21, 2007 at 11:24 pm

    hahaha.. binawe ko fadh.. aku dah agak dah.. mesti ko loyar buruk je tu.. tapi sebab aku berbaik sangka, so aku percaya je la ko nak jadi ironman tu.. takpe, takpe.. ko jadi ironman betul2 nanti baru padan muko ko..

  15. September 24, 2007 at 11:26 am

    fadh, cycling to bleh diamalkan sendiri, contohnya semasa menuruni bukit ke dewan serbaguna (u’re gonna find it true later). tapi basikal tak de org nak sponsor la.

  16. fadhbest
    September 25, 2007 at 3:24 pm

    aishah: okeh2..noted

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: