Home > Entertainment, News, Video > Jom tengok Upin & Ipin!

Jom tengok Upin & Ipin!

September 14, 2007 Leave a comment Go to comments

This Ramadhan, don’t forget to tune in to TV9 at 7:30 pm on Friday, Saturday & Sunday to catch Upin and Ipin in action. Upin & Ipin is a short 5 minutes animation series from Les’ Copaque Production, which tell the stories of the twin Upin and Ipin experiencing their first fasting month. The twin and several other characters are taken from Les’ Copaque’s upcoming animation film, Geng: The Adventure Begins.

They’re so cute.. Especially Ipin when he simply said “betul, betul, betul..Also check them out in Geng’s trailer below;

Advertisements
Categories: Entertainment, News, Video
  1. September 16, 2007 at 12:22 am

    dh ade kt tv ke? jumaat 7.30 tgk TV1.. sabtu tgk NTV7.. aa,ahad bleh la tgk cite ni. eheh.

  2. September 16, 2007 at 1:32 am

    dah. starting last friday (14/9). siri ni lebih kepada filler episode. pendek je.. 5 minit. but quite entertaining..
    hehe.. sabtu kat NTV7 doraemon kan? jumaat TV1 tak tau plak..
    kalau tengok ahad, maknanya dah terlepas 2 episod la.. they said ada 6 episod je. lepas tu dia ulang semula kot..

  3. September 16, 2007 at 12:03 pm

    6 je? rugi terlambat jenguk blog ni.hehe.
    aah.. sabtu NTV7 Doraemon tp sbb pkl 7 tu tgk Sin Chan, tersambung ngn Doraemon plak. kt TV1 ada cite Indon tajuk Demi Masa. best jugak la (bg sy laa sbb ada ‘pak haji’ yg blakon Kiamat Sudah Dekat dlm cite tu)

  4. September 16, 2007 at 1:00 pm

    most probably diulang kot.. sebab kalau 6 je, minggu depan dah abis dah.. hopefully anda masih tidak kerugian.. 😉

    baru teringat.. sin chan!! dah berbulan-bulan tak tengok.. kenapa saya asyik lupa je nak tengok sin chan?

    oh, Demi Masa ye tajuk cite indon tu? patut la dia guna lagu Raihan – Demi Masa.. ada tengok jap hari tu. ada satu msg yang bagus saya dapat. ingatkan nak tulis dalam blog tapi sebab tak tau tajuk cite tu, malas pula nak tulis 🙂

  5. ixora
    September 16, 2007 at 1:10 pm

    sy tak penah lupa pd sin chan tp tiap kali ari sabtu je mst ada halangan. xde kt umah la.. itu la.. ini la.. dlm sebulan tu dpt tgk sekali dua je.. sedih btol! 😦

    aah.tajuk die Demi Masa.. sama mcm tajuk lagu Raihan tp penyanyi die bkn.. sy tertnya-tnya sape penyanyi asal lagu tu..

    msg apa yg ada dpt?sila kongsi bersama jika tak keberatan..

  6. September 16, 2007 at 3:24 pm

    sin chan memang best! mesti pening kepala kalau ada anak yang loyar buruk camtu..

    rasanya tu lagu asal dari Raihan.. tapi dinyanyikan semula oleh penyanyi indon tu. tak pasti.

    nanti saya tulis dalam satu entry yang lain, insyaAllah. walaupun apa yang nak disampaikan tu pendek je.. 😛

  7. nurnana
    September 17, 2007 at 8:03 am

    Macam best jek!!
    Nak tgk la nanti!!

  8. September 17, 2007 at 1:34 pm

    MARILAH MENONTON SIRI ANIMASI UPIN & IPIN SEPANJANG BULAN RAMADHAN INI…. SETIAP JUMAAT HINGGA AHAD JAM 7.30 MLM…. BUAT PENGETAHUAN SEMUA SIRI INI DITAYANGKAN SERENTAK DI INDONESIA MELALUI STESEN TVRI….. TAYANGAN DI INDONESIA AWAL SATU JAM DARI WAKTU MALAYSIA IAITU PADA JAM 6.30…… 2 KALI TAYANGAN SETIAP HARI….. HEHEH!!!! MARILAH MENONTON!!!! RUGI TAU!!!!

  9. ixora
    September 17, 2007 at 4:20 pm

    2 kali tayangan setiap hari? tayangan kt indon ke m’sia?

  10. September 17, 2007 at 6:51 pm

    hafeezy: a’ah, 2 kali tayangan tu kat mana? indon ke m’sia? tak aware pula kalau kat m’sia ada 2 kali tayangan..

    nana: tengok, jangan tak tengok..

    tapikan, kenapa dalam trailer movie tu, upin ada pelat s, tapi dalam UPIN & IPIN tade pula..

  11. Angkasawan
    September 17, 2007 at 8:44 pm

    In case you missed it, somebody posted the first 2 episodes on youtube. Not the highest quality, but still watchable.

    http://youtube.com/results?search_type=search_videos&search_query=upin+%26+ipin&search_sort=relevance&search_category=0&page=

  12. October 14, 2008 at 7:55 pm

    iyer ker pelat s???
    tak perasan pun….
    tp wat ever la.
    heheheh
    yg penting cite ni mmg best…
    betul,betul,betul…..
    hehehehehhe

  13. October 15, 2008 at 8:40 am

    crazylove: like i said, dalam trailer movie geng je. dalam Upin & Ipin takde..
    betul, betul, betul.. diaorang memang best.. tapi yang tak bestnye, tahun ni tak sempat lagi tengok upin & ipin.. 😉

  1. September 18, 2007 at 5:47 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: